Banden

Wij halen het maximale uit uw bandenset!

U kunt bij Autobedrijf P.J. Peeters terecht om uw zomer- en winterbanden te laten wisselen. Ook kunt u terecht bij ons voor de opslag van uw zomer- en/of winterbanden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Banden wisselen 

Wilt u het maximale uit uw bandenset halen? Laat uw voor- en achterbanden dan af en toe omwisselen. Op de aangedreven as slijten uw banden sneller dan op de niet-aangedreven as. Als u de banden regelmatig wisselt, slijten de banden gelijkmatiger. Zo kunt u langer rijden met dezelfde set banden. Daarnaast verbetert het wisselen van uw banden de wegligging van uw auto. U rijdt hierdoor comfortabeler en uiteindelijk ook zuiniger. Bij het wisselen van uw banden letten we op de profieldiepte. Banden met een profieldiepte van minder dan 1,6 mm zijn niet toegestaan op de openbare weg in Nederland. Het is dus belangrijk om op tijd uw bandenset te laten wisselen. Ook hiervoor kunt u bij autobedrijf P.J. Peeters terecht. 

Zomerbanden 

Zomerbanden bieden in de zomer, bij temperaturen boven zeven graden, meer voordelen dan winter- of 4 seizoenenbanden. Door het profiel en de samenstelling van het rubber van zomerbanden, zijn deze geschikt voor de warmere temperaturen. Ook zijn het de meest verkochte autobanden, die meestal standaard onder de meeste auto’s zijn gemonteerd. De voordelen van zomerbanden:

  • Zomerbanden slijten minder snel dan winterbanden of 4 seizoenenbanden. 
  • Deze band produceert minder geluid. 
  • Zomerbanden kosten minder geld. 
  • Zomerbanden zijn beter verkrijgbaar. 

Winterbanden 

Bij koudere temperaturen onder de zeven graden zijn winterbanden juist geschikter. Dit type band heeft een ander profiel en een andere samenstelling van het rubber dan zomerbanden. Hierdoor blijft de winterband zachter bij lagere temperaturen en houdt deze optimale grip op de weg. Een winterband is herkenbaar aan het profiel en het sneeuwsterlogo op de zijkant van de band. De voordelen van winterbanden:

  • Winterbanden zorgen voor optimale grip bij lage temperaturen. 
  • Door het profiel van de band is er een beter afvoer van modder en sneeuw. 
  • Winterbanden zijn in veel Europese landen verplicht in de winter. 

4 seizoenenbanden (All Seasons banden)

Wilt u niet zo vaak uw banden laten wisselen? De 4 seizoenenbanden (All Seasons banden) zijn banden voor alle seizoenen. Deze band is een winter- en zomerband ineen. Door deze combinatie hoeft u uw banden minder vaak te wisselen. Het is beter om een zomerband in de zomer en een winterband in de winter te gebruiken. De volgende uitspraak illustreert het gebruik van de All Seasons banden: ‘Beter dan een winterband in de zomer en beter dan een zomerband in de winter.’ Let bij de aanschaf van 4 seizoenen banden wel op als u van plan bent naar in buitenland te rijden. In sommige landen is het verplicht om in de winter winterbanden onder uw auto te hebben. Niet iedere 4 seizoensband bevat het verplichte sneeuwsterlogo. 

Opslag banden 

Heeft u geen ruimte voor de opslag van uw zomer- of winterbanden? Het is mogelijk om uw bandenset bij Autobedrijf P.J. Peeters op te slaan. Neem contact met ons op voor de voorwaarden. mailen kunt u naar receptie@pj-peeters.nl

0Y7A8916