Even voorstellen

Een familiebedrijf met passie voor auto's

Autobedrijf Peeters is een familiebedrijf en de liefde voor auto’s zit in de familiegenen. Van vader op zoon werd de kennis en passie voor het autovak doorgegeven. Zo’n honderd jaar geleden startte grootvader Piet Peeters een taxibedrijf met werkplaats. Eerst in de Deel, en later in het Kruiseind te Gemert repareerde hij toen alles wat rolde. Daarna startte hij met het verkopen van bromfietsen, motoren en vrachtwagens. Toen de auto populairder werd, startte het bedrijf ook met de verkoop van auto’s. Het bedrijf werd later overgenomen door zijn kinderen, de twee broers Henk  (geheel rechts) en Frans (tweede van rechts). Nu staan hun zoons, de neven Piet en Piet aan het hoofd van dit familiebedrijf. 

Eigenlijk wilde Piet (tweede van links) vroeger politieman worden. Hij woonde met zijn ouders en zus op het terrein van het autobedrijf en daardoor kwam er altijd veel politie over de vloer als er bijvoorbeeld weer een auto moest worden getakeld. Maar later ging hij toch graag werken in het bedrijf van zijn vader en oom. Het autovak zat al van jongs af aan in het bloed. Na school ging hij meestal de garage in om wat mee te helpen en luisterde dan mee als ome Henk een auto verkocht. Hij ging zijn diploma’s halen voor het autovak en ging geleidelijk aan de verkoop van auto’s doen. In 1997 heeft hij samen met neef Piet de zaak officieel overgenomen. Zijn hobby zijn natuurlijk de auto’s. De oudere, klassieke auto’s zijn favoriet. Deze auto’s en de geur ervan herinneren hem aan vroeger, toen zijn autoliefde begon. 

Piet (geheel links) zoon van Henk is begonnen als schademonteur voor autobedrijf Peeters, en heeft daarvoor al de benodigde diploma’s behaald. Ook hij kreeg net als neef Piet het autovak met de paplepel ingegoten. Beide waren regelmatig in de garage te vinden, waar ze als jonge jongens altijd mee wilde helpen in de garage als zijn vader en oom aan het werk waren. Hij nam de verantwoordelijkheid voor het schadegedeelte voor zijn rekening en werkte zelf ook als schademonteur. Sinds de verhuizing naar het nieuwe pand in 2007 zit hij voornamelijk in de verkoop van nieuwe, gebruikte auto’s en bedrijfswagens. Inmiddels trekt hij de overal zelf niet meer aan, maar regelt en organiseert hij nog steeds alles voor de schadeafdeling. Hij verkoopt auto’s van allerlei merken, maar de Italiaanse auto’s, ziet hij het liefst. De liefde voor Italiaanse auto’s zit er al van jongs af aan in. Vooral de nieuwere, moderne auto’s zijn favoriet bij Piet.