Werkplaats

Onderhoud

Is uw auto toe aan onderhoud?                                                                                                   Werkt iets niet naar behoren?                                                                                                      Dan kunt u altijd bij ons terecht. De receptie van Autobedrijf Peeters is uw eerste aanspreekpunt. We plannen uw afspraak in, zorgen voor passend vervangend vervoer en bellen zodra uw auto weer klaar is. Of het nu gaat om periodiek onderhoud of een grondige revisie: Na een bezoek aan onze werkplaats brengt uw auto u weer talloze kilometers vooruit.

We zijn gespecialiseerd in het merk Fiat, maar kunnen iedere auto met onze ervaring onderhouden. Onze werkplaats is voorzien van de modernste en meest geavanceerde apparatuur. Ook worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold, zodat zij op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste technieken.

Bij Autobedrijf P.J. Peeters staat betrouwbaarheid voorop. U krijgt van ons te horen wat wij hebben aangetroffen en hoe wij dit voor u kunnen oplossen. Vooraf geven we een prijsopgave, waarin we zo goed mogelijk aangeven wat u van ons kunt verwachten. Zo proberen wij onze reparaties voor u transparant te maken. Wij vinden het belangrijk dat u weet wat er gerepareerd wordt en waarom, zodat u met een gerust hart de auto bij ons kunt laten repareren, zonder verrassingen achteraf.

Storing

Is er een lampje op uw dashboard gaan branden? Wordt u door het instructieboekje in uw auto doorverwezen naar een autogarage? De auto’s van nu beschikken over veel elektronica. Soms kan er in deze elektronica een storing optreden. In onze werkplaats kunnen wij storingen in de elektronica van uw auto eenvoudig verhelpen. Meestal wordt een storing opgeslagen in het elektronisch geheugen, waardoor wij in de garage een snelle diagnose kunnen stellen.

Maak uw afspraak voor het verhelpen van een storing en neem contact op met onze receptie via onderstaande gegevens.

APK

Is het tijd voor de Algemene Periodieke Keuring (APK)? De APK-keuring is bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten en het milieu te beschermen. Wij verzorgen graag de APK voor u. Maak een afspraak bij Autobedrijf P.J. Peeters, zodat onze APK-keurmeesters de APK voor u kunnen uitvoeren. Deze is gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt.
Indien uw auto gekeurd moet geworden, krijgt u zes weken van tevoren een brief van het RDW. De APK is in Europa een wettelijk verplichte keuring. Uitstel is dus niet mogelijk, wanneer u met uw auto de openbare weg op wilt. Autobedrijf P.J. Peeters is een door de RDW erkend APK-bedrijf. U kunt bij ons terecht voor een professionele en betrouwbare APK.

De APK mag alleen uitgevoerd worden door een APK-keurmeester. Uw voertuig wordt tijdens de keuring op verschillende belangrijke punten gecontroleerd. Zo worden de banden, remmen, gordels en verlichting gecheckt. Deze punten zijn wettelijk vastgelegd en moeten de veiligheid van u, en anderen in het verkeer, vergroten. Na afloop van de keuring ontvangt u een APK-keuringsrapport.

In het keuringsrapport staan bij afkeuring van het voertuig de afkeurpunten opgesomd. Indien het voertuig is goedgekeurd, staan er in het keuringsrapport onder andere adviespunten. Dit zijn zaken die nog niet tot afkeuring leiden, maar wel binnen korte tijd aangepakt dienen te worden. Indien uw auto onverhoopt niet direct wordt goedgekeurd, dan geven wij bij u aan welke zaken verholpen moeten worden om wel door de APK heen te komen. Uiteraard helpen wij u ook graag bij eventuele noodzakelijke reparaties aan uw auto. Hoewel het in Nederland niet verplicht is het keuringsrapport bij u te dragen, is het aan te bevelen dit goed te bewaren. In het buitenland kan er wel om het keuringsrapport gevraagd worden wanneer u op de openbare weg rijdt.
Tijdens de APK wordt uw voertuig nagekeken op drie onderdelen: veiligheid, milieueisen en registratie. Bij auto’s van voor 2005 en dieselauto’s is de APK na het derde jaar een jaarlijkse verplichting. Voor benzineauto’s na 2005 is de interval periode als volgt: na vier jaar, na twee jaar en vervolgens ieder jaar.

Heeft u na het lezen van deze informatie over de Algemene Periodieke Keuring (APK) nog vragen? Op de website van de RDW vindt u nog meer informatie over de APK.

Service Pluspas

Als u met pech langs de weg komt staan, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer op weg. met de Service Pluspas bent u zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag verzekerd van snelle en vakkundige hulp en extra services in heel Europa.

U kunt de Service Pluspas eenvoudig bij ons aanvragen. U krijgt dan direct een certificaat met daarin de pas. De enige voorwaarde aan de Service Pluspas is dat uw voertuig in Nederland geregistreerd moet staan. Als u een extra garantie contract heeft afgesloten, heeft u al recht op mobiliteitshulp. In dat geval hoeft u de Service Pluspas niet af te sluiten.                                                                                                                                                                                      Neem contact op met de receptie voor meer informatie, bel of mail ons en zorg dat u bent verzekerd van goede hulp bij pech onderweg.

Airco service

Een airco-installatie in uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Zo verliest het systeem jaarlijks een gedeelte van de aircovloeistof, ook wel koudemiddel genoemd. Wanneer de airco van de auto na verloop van tijd over te weinig vloeistof beschikt, ontstaat slijtage. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een hoger brandstofverbruik. Het is daarom belangrijk om jaarlijks een airco-check uit te voeren. Het maakt voor het onderhoud niet uit of u de airco veel of weinig gebruikt. De voordelen van een jaarlijkse airco-check:

De airco-installatie van uw voertuig blijft in goede conditie.
Een goed werkende airco zorgt voor de juiste temperatuur en reguleert de luchtvochtigheid.
Het voorkomt dure reparaties.
Er komt direct koudere lucht uit de airco.
Het voorkomt dat bacteriën zich nestelen in het aircosysteem.
Een goed werkende airco voorkomt dat de ruiten beslaan.
Het voorkomt nare luchtjes uit de airco.

Is de airco-installatie van uw voertuig toe aan een controle? Heeft u last van nare luchtjes uit uw airco? Neem snel contact met ons op, zodat wij een airco-check kunnen uitvoeren.

 mailadres receptie: receptie@pj-peeters.nl